welkom bezoeker Kom zeilen bij de Goudse Watersport Vereniging Elfhoeven
nieuwsberichten

Koning- Keizer- Admiraal

publicatie: 14 september 2017 - 10:28 uur (door Erica en Kiek ...)

Zeilen kunnen ze allemaal!

 Koning- Keizer- Admiraal

Maar admiraalzeilen is andere koek. Om dat te ervaren togen een zestal schepen afgelopen zaterdag het water op. Voorzitter Ed trok z’n admiraalsjas aan, en de show kon beginnen.

Met twee eskaders van elk drie boten togen wij het water op om in formatie onze admiraal te groeten. Eskader 1 werd geleid door commandant Margreet, eskader 2 door Marcel. Als bemanning hadden wij bij het palaver de uitleg van de signaalvlaggen gekregen (rode, witte en blauwe vlag) zodat wij wisten wanneer wij in kielformatie of frontformatie moesten varen, en vanuit kielformatie moesten weven.

Weten en kunnen zijn niet hetzelfde. Zoals met wedstrijdzeilen juist de snelheid gezocht werd, ging het nu om samenwerken en aanpassen aan elkaars snelheid. Gaandeweg de middag- met prachtig weer en een voor deze activiteit fijne windkracht 3- werden de formaties sneller en strakker en dus beter gevaren. Bewijs van de schoonheid van formatiezeilen deze middag is terug te vinden op diverse fotoalbums online:
https://1drv.ms/f/s!AimZaeVEGVIibFGG2cnh5p55gyc

https://1drv.ms/f/s!Arzpla4nHWw8g5dD-S8RS0m-W0vZkA

Nadat de admiraal begroet was en hij na 5 rondjes genoeg show gezien had, besloot hij de leiding te nemen en werden met 7 boten prachtige kiel- en frontformaties gevaren- waarbij het gelijktijdig overstag gaan spectaculair was om te zien en doen.

Na deze heerlijke zeilmiddag wachtte een voortreffelijk maal in de kantine, waar we nagenoten van deze leuke activiteit.

Hans Ritmeester, CWOIII

Overzicht (13)

Koning- Keizer- AdmiraalWindstil Frieslandweekend 2017Jurk & AugurkAdmiraalzeilenHylke & Daria 4e op het WK Flying Juniortoon alles...
evenementen
30 september
EJL 6 & Slotdag opleidi...
01 oktober
Bekerwedstrijden 2017
01 oktober
EHBO op en rond het wat...
07 oktober
Reeuwijk Raid 2017
21 oktober
Boten uit het water
sponsors