welkom bezoeker Zeilen leren! Maak je droom waar
nieuwsberichten

Windstil Frieslandweekend 2017

publicatie: 08 september 2017 - 23:25 uur (door Erica en Kiek ...)

Een van de mooiste plekken in Nederland om te zeilen blijft wel Friesland, ook als het windstil is.

Windstil Frieslandweekend 2017Een keer per jaar trekken we met Elfhoeven erop uit om een weekend in Friesland te gaan zeilen. Dit jaar gingen totaal 26 leden mee naar de Koevoet in Teroele. Leuk was dat dit jaar ook weer een aantal nieuwe leden meegingen. Dat ligt aan het Koevordemeer. We hadden daar drie appartementjes gehuurd, een paar kampeerplaatsen en zeven Polyvalken.  We hadden aan de ene kant geluk met het weer, de zon liet zich veelvuldig zien, aan de andere kant ook wel wat pech, want we hadden nog niet eerder zo weinig wind.

 

Op zaterdag voeren we, na een gezellig ontbijt, via Woudsend naar het Hegemeer. Totaal voeren we de  zo’n 18km met minimale wind.  Onderweg konden we oefenen met het strijken van de mast bij het passeren van een vaste brug. Ook konden we heel goed oefenen met optimale zeilstanden, met zo weinig wind kan dat heel wat uit maken. Bij terugkomst zaterdag kregen we een lekker kopje soep geserveerd, drie leden hadden zich thuis uitgeleefd, resulterend in drie verschillende smakelijke soepen. Daarna was er een uitgebreide barbecue met lekkere salades, diverse soorten vlees en vis. Gelukkig hadden we banken en tafels, waaraan we aten, onder de partytent van Elfhoeven uitgestald, want tijdens het eten begon het te regenen en onder de tent hadden we er geen last van.

Op zondag zou er volgens de voorspellingen meer wind zijn, maar dat viel toch wat tegen, verder dan net op de Langweerderwielen kwamen we niet, in totaal voeren we zondag iets meer dan 15km. Na de lunch aan de Langweerderwielen, konden we op een aantal plekken mooi het opkruisen op smal vaarwater uitproberen, altijd een prima oefening.

Bij terugkomst bedankte het organiserend comité de zeven schippers, pakten we allemaal onze spullen bij elkaar en kwam er een einde aan opnieuw een bijzonder geslaagd Friesland weekend!
Zie ook de fotogalerij.

Overzicht (13)

Koning- Keizer- AdmiraalWindstil Frieslandweekend 2017Jurk & AugurkAdmiraalzeilenHylke & Daria 4e op het WK Flying Juniortoon alles...
evenementen
30 september
EJL 6 & Slotdag opleidi...
01 oktober
Bekerwedstrijden 2017
01 oktober
EHBO op en rond het wat...
07 oktober
Reeuwijk Raid 2017
21 oktober
Boten uit het water
sponsors