welkom bezoeker Kom zeilen bij de Goudse Watersport Vereniging Elfhoeven
nieuwsberichten

Hylke & Daria 4e op het WK Flying Junior

publicatie: 10 augustus 2017 - 15:34 uur (door Website Beheerder Marco Hofman)

Hylke Sasse en Daria Marino zijn 4e geworden op het WK Flying Junior in het Sloveense Portoroz. Hylke doet verslag.

Hylke & Daria 4e op het WK Flying Junior Met maar liefst 58 deelnemende boten uit 9 verschillende landen, heeft het wereldkampioenschap in de Flying Junior klasse dit jaar plaatsgevonden in het Sloveense Portoroz. Het podium was dit jaar Nederlands gekleurd met als winnaars NED-961 Rolf de Jong en Esther de Jong. Rolf de Jong (Wereld Kampioen 2011) zeilend met zijn dochter Esther zette meteen de toon door de eerste dag een 2, 1 en een 3 te varen. Ook de 2e dag verliep sterk voor hen met een 1, 7 en 5e plaats. Ze werden echter op korte afstand gevolgd door een Duits team en Guido Sol (Wereldkampioen 2013) zeilend met Hugo de Jong (de zoon van Rolf) op plaats 3. Na 9 races op dag 3 was het verschil tussen de twee oud Wereldkampioenen teruggelopen tot 3 punten, terwijl Hylke Sasse op plaats 4 ook nog kans maakte op het podium. De laatste dag met 3 races kon er dus nog van alles gebeuren.

Na een super spannende laatste dag heeft de GER-362 met Heiko Riffeler en Claudia Riffeler-Lörcks zich op te derde plek weten te vechten waardoor een hattrick door Nederland voorkomen werd en de NED-1332 (Hylke Sasse en Daria Marino) genoegen moest nemen met de 4e plaats. Deze 4e plek had echter toch een gouden randje aangezien de nummers 4 t/m 6 puntgelijk zijn geëindigd, wat aan toont hoe dicht alles bij elkaar ligt in de Flying Junior klasse.

De week kenmerkte zich door warme temperaturen en een gematigde zeewind in de middag van rond de 6 knopen uit westelijke richtingen in de baai van Piran. Met maar liefst 12 gezeilde races heeft het wedstrijdcomité fantastisch werk geleverd en zijn uiteindelijk de favorieten en beste zeilers vooraan het eindklassement te vinden. Waar op de eerste dag het klassement nog wat opgeschud was door foutjes van favorieten, werd gedurende de week duidelijk dat het een spannende strijd zou blijven tot het eind. Na 9 races stonden Rolf de Jong en Guido Sol nog maar 3 punten verwijderd van elkaar voor de plekken 1 en 2. Daarnaast vond een hevige strijd om de derde plek plaats tussen de teams GER 380, GER 407, JPN 1, GER 362 en NED 1332. Het niveau lag hoog en pas na finish van de laatste race werd duidelijk wie er het best en meest constant gevaren had. Voor Rolf de Jong is het na het winnen van het Europees kampioenschap in 2016 in eigen land een dubbelslag door nu ook wederom Wereldkampioen te zijn gekroond. 

Overzicht (13)

Koning- Keizer- AdmiraalWindstil Frieslandweekend 2017Jurk & AugurkAdmiraalzeilenHylke & Daria 4e op het WK Flying Juniortoon alles...
evenementen
30 september
EJL 6 & Slotdag opleidi...
01 oktober
Bekerwedstrijden 2017
01 oktober
EHBO op en rond het wat...
07 oktober
Reeuwijk Raid 2017
21 oktober
Boten uit het water
sponsors