welkom bezoeker Schrijf je nu in voor de zeilopleiding!
wedstrijden
van29 oktober 2017 - 11:00 uur
tot29 oktober 2017 - 17:00 uur

Goud van Gouda 2017

publicatie: 27 maart 2017 - 11:16 uur (door Chris ten Hoopen)

Op zondag 29 oktober werd de jaarlijkse matchrace wedstrijden tussen GWV Elfhoeven en de Roei- en Zeilvereniging Gouda gehouden. Hierbij een verslag en fotos.

Goud van Gouda 2017

Goud van Gouda            

Zondag 29 oktober jl. werd voor de tiende keer het Goud van Gouda verzeild. De teams bestonden uit zeilers uit het bestuur, opleiding volwassenen, opleiding jeugd, jeugd, kampioenen en best of the rest.

 

Vorig jaar en het jaar daarvoor is er niet gevaren omdat er geen spat wind stond. Dit jaar woei de stront van de dijk en werd er gewacht opdat de wind wat ging liggen. De toerrandmeren van de R&Z , de boten waarin werd gevaren, gingen na de lunch het water op met een rif in het zeil.  Het opleidingsteam jeugd van Elfhoeven wist 2 punten te pakken, dat was een goed begin, maar toen! Opleiding volwassenen kon de druk letterlijk niet aan, zij gingen om. daarna was het alleen maar klappen opvangen voor Elfhoeven. Uiteindelijk werd het 2-8 in het voordeel van de R&Z.

 

Doel van dit treffen is om een goede verstandhouding te krijgen, dan wel te continueren, tussen beide verenigingen. Hierin zijn we ruimschoots geslaagd. Het was beregezellig in het clubhuis. De vrijwilligers achter de bar zorgden voor een prima lunch, drank en sfeer. Zo zie je dat sport kan verbroederen.

Volgend jaar zullen we nog kritischer naar de team samenstelling kijken en de dag ervoor trainen. Ik denk dat we dan het goud weer terug pakken. De R&Z heeft in de afgelopen 10 edities  nu 4 keer gewonnen, Elfhoeven 6 keer.

 

Chris ten Hoopen

Fotos;  https://photos.app.goo.gl/1tS4GU12NgYxG76W2

Overzicht (8)

Goud van Gouda 2017Winterwedstrijd 1Winterwedstrijd 2 Winterwedstrijd 3Winterwedstrijd 4 toon alles...
Zie ook
evenementen
25 november
Mosselavond
28 november
Najaarsvergadering 28 n...
10 december
Winterwedstrijd 2
16 december
Kerstfair - 16 en 17 de...
07 januari
Winterwedstrijd 3
sponsors